De kalveren op onze boerderij in Coevorden genieten!

In onze moderne stallen leven onze kalveren in groepen van 10 van een relaxt, hygiënisch en goed verzorgd leven. Ze groeien ruim 1400 gram per dag en worden maximaal 8 maanden.

Restafval

Wat veel mensen niet weten is dat kalveren een ‘restproduct’ zijn van de melkveehouderij. Een koe moet namelijk met regelmaat kalveren zodat zij melk blijft geven. Slechts (een deel van) de vrouwelijke kalfjes zijn bruikbaar in de melkveehouderij. De rest is voor de handel.

Verzorging en voeding

Wij ontvangen onze kalveren vanaf circa 10 weken en geven ze een goede, relaxte en bewuste verzorging. Ze verblijven in groepen van 10 in onze moderne stallen. Voedingsschema’s worden per week aangescherpt. De gezondheid van onze kalveren wordt individueel en strak gemonitord. Met de automatische ventilatie ervaren de kalveren de zuivere buitenlucht.

Slachterij

De kalveren worden geslacht als ze maximaal 8 maanden oud zijn. Boer Teun Bosch werkt met een vertrouwde en lokale slachterij, waardoor er voor de dieren geen lange afstanden zijn en via korte lijnen wordt gecommuniceerd. De kwaliteit van het kalfsvlees is gegarandeerd door directe invriezing.

Verkoop

Door de ‘drive’ om onze kalveren gezond en vitaal op te voeden, zijn wij er van overtuigd kwalitatief goed kalfsvlees te leveren. Daarom zijn wij onze eigen boerderijwinkel in rosévlees gestart. Ongekend lekker mals en smaakvol rechtstreeks van onze boerderij.

Verkoop kalfsvlees Coevorden Vleebo
Wij staan u graag te woord!